Лаборатория в австралийския град Сидни се извини за допусната огромна грешка

...
Лаборатория в австралийския град Сидни се извини за допусната огромна грешка
Коментари Харесай

Лаборатория в Австралия погрешно обяви за отрицателни 400 заразени с COVID

Лаборатория в австралийския град Сидни се извини за позволена голяма неточност при обработването на тестванията за ковид. На стотици хора, инфектирани с COVID-19, неправилно е било обявено, че са с негативни проби, заяви 9new.com.au.

Разкритието дойде, когато управляващите в Австралия положиха старания да дадат приоритет на наложителни проби в претрупаните центрове за тестване.

" SydPath нощес погрешно е изпратил известия до повече от 400 души, че са дали негативен тест за Коронавирус ", се споделя в изказване на SydPath. Тези хора в действителност са дали позитивна проба за Коронавирус. След като разбрахме за казуса тази заран, SydPath неотложно се е свързал със засегнатите хора.

Разследва се повода, като се счита, че е човешка неточност.

Припомняме, че управляващите още веднъж постановат ограничавания, защото инфектираните бележат растеж, макар броя на имунизираните.

Сред ограниченията е съкращаването на срока за слагането на бустерните дози ваксина.

Световната здравна организация по-рано този месец предизвести богатите страни да не натрупат ваксини против COVID-19 за бустерни дози, защото това заплашва доставките за по-бедните страни, където равнищата на имунизация към момента са ниски.

В Южна Австралия след регистрирани 774 нови случая на COVID-19 бяха нови ограничавания тъкмо преди празниците. Сред тях са броят хора, допускани на разнообразни събития и обекти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР